Om oss – certifierade energiexperter i Göteborg, Stockholm, Malmö & andra orter

Majornas Energi & Miljökonsult AB – Energieffektivisering med lång erfarenhet.

Hem » Om oss

MEMAB – Majornas Energi & Miljökonsult AB

Energikonsulter i Göteborg

Vi arbetar som oberoende* energikonsulter idag över hela södra Sverige i de tre storstadsregionerna samt i landet där emellan, men vi har vår bas på Västkusten.

Förutom flerfamiljshus har vi erfarenhet från att arbeta med sjukhus/sjukhem, växthusodlare, lättindustri, lastbilsverkstäder men även slott och kyrkor. Vi stöttar olika typer av uppföljningssystem vad gäller att arbeta med miljö och klimatfrågan. Memab har idag ett av landets största nätverk
av certifierade oberoende energiexperter och vi är auktoriserade via EEF.se

Bolaget grundades hösten år 2004 i Majorna i Göteborg av Håkan Alnebratt. Företaget fick därmed namnet Majornas energi och miljökonsult AB men frontas idag som Memab. I dagsläget drivs Memab av Håkan Alnebratt, Torkel Rosenberg som båda är certifierade energiexperter med en lång erfarenhet inom fastighetsbranschen.

Sommaren 2022 blev Bredablick förvaltning vår huvudägare och sedan sommaren 2023 är både vi och Bredablick endel av Phmgroup.

* Oberoende i den mening att vi inte enbart saluför särskilda produkter eller tjänster utan fokuserar på att hjälpa fastighetsägare att hitta rätt leverantör.

Vår affärsidé & vision

Vår affärsidé är att arbeta med praktisk och strategisk rådgivning inom energi och miljösektorn och därtill ge ekonomiska och miljömässigt sunda råd till dig som kund. Vi vill medverka i samhällets klimatomställning och till en hållbar framtid genom lönsam energieffektivisering. Detta gör vi med vår långa erfarenhet, breda kompetens och lyhördhet som er partner i klimat och energifrågor. Vår auktorisation av Energieffektiviseringsföretagen är ett kvitto på detta!

Vårt tjänsteutbud är brett och vi erbjuder moderna konsulttjänster inom energi och miljö. Dessutom utför vi mer avancerade energiberäkningar för fastighetsägare som skall bygga om eller renovera samt gör energideklarationer och energikartläggningar. Efterfrågan på våra tjänster växer i takt med att fler uppmärksammar kostnadsbesparingar, klimatomställningen och hur viktigt det är med energieffektivitet och god miljökommunikation. Vårt huvudsakliga uppdragsområde är arbete i Västra och södra Sverige.

Vi är också återförsäljare för Bland annat HomeSolutions.

Vår miljöpolicy

Vi på Memab arbetar dagligen i verksamheten för att främja största möjliga miljöhänsyn. Vi utvärderar även kontinuerligt kvalitén i verksamheten genom interna egenkontroller samt intervjuer med kunderna om deras syn på företagets tjänster. Årligen upprättas handlingsplaner för att ständigt förbättra och utveckla det egna miljö- och kvalitetsarbetet

Sedan december 2015 är vi Miljödiplomerade. Miljöpolicyn kan du läsa här

Alla våra uppdrag utförs i huvudsak utifrån ABK 09 , eller konsumentköplagen i de fall beställaren är privatperson.

Våra arbetsområden

MEMAB finns i stora delar av mellersta och södra Sverige.

Göteborg, Västra Götaland, Halland & Värmland

Göteborg, Borås, Mölndal, Skövde, Kungsbacka, Halmstad, Karlstad.

Malmö, övriga Skåne & Småland

Malmö, Helsingborg, Trelleborg, Lund och Växjö samt Kalmar.

Stockholm & söderut mot Jönköping

Stockholm, Södertälje, Nyköping, Norrköping, Linköping samt Jönköping.

Är du intresserad? Kontakta oss

Be om offert Våra kontaktuppgifter