Allt fler vittnar om kraftiga prishöjningar på fjärrvärme

Förra året kunde vi se en elprischock nu meddelar bl.a. Sveriges radio att vi kan vänta oss en prischock på fjärrvärmen. Vid årsskiftet höjde Stockholm Exergi sitt pris på fjärrvärme med 8%, nu höjer bolaget priset igen.

På flera delar i Sverige kan vi nu vänta oss kraftigt ökade priser på fjärrvärme då flera bolag höjer sina priser igen meddelar Sveriges Radio. I Göteborg väntas vi ha mer tur och kommer undan med något lägre prishöjningar, även om det för något år sedan skulle ansetts vara stora höjningar i pris på fjärrvärme. Cecilia Erdalen, presschef på Göteborg Energi meddelar att deras ökning kommer ligga på 8,3% vilket är högre än normalt. Anledningen bakom de ökade priserna på fjärrvärme beskrivs som fördubblade bränslekostnader. Skälet till att vi inte blir lika hårt drabbade i Göteborg tycks bero på den spillvärmen som blir över från exempelvis industrin.

Innan Sommaren flaggade även Kurosh Beradari, marknads- och försäljningschef hos Vattenfall, att man som fjärrvärmekund kan vänta sig en betydligt större prisökning 2024 än vad som skett historiskt. Vattenfall menar också att det senaste årets utmanande läge på energi- och bränslemarknaderna, i kölvattnet av Rysslands krig mot Ukraina, kommer att märkas i årets prissättning. Läs hela artikeln här.

I tider då inflationen är hög kan det vara svårt att veta värdet av energieffektivisering. Vi på Memab erbjuder våra kunder en konsultation inom energi & miljö där vi tydligör lönsamheten i olika åtgärder, vikten av energieffektivitet och effekten på inneklimatet. Vi har lång erfarenhet och kompetens inom energieffektiversing där vi gärna svarar på era klimat och energifrågor.

Kontakta oss med din förfrågan här.

Är du intresserad? Kontakta oss

Be om offert Våra kontaktuppgifter