Är det läge att investera i solceller?

Under de senaste åren har efterfrågan på solceller ökat markant och en solcellsinvestering har blivit allt mer populär både bland privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Med hjälp av solceller nyttjas solens energi samtidigt det kan sänka din energikostnad och du investerar hållbart för miljön.

I takt med att elpriserna skenade förra året blev intresset för solceller enormt skriver Sverges Television. Glädjande nog ser prisprognosen för solceller nu bättre ut än tidigare vilket ger utrymme för att allt fler ska kunna göra en god investering. Förutom att prisprognosen nu ser mer lovande ut än tidigare så har också återbetalningstiden kortats ner. När elpriserna skenar får man alltså tillbaka de pengar man investerat snabbare.

Det som inte får glömmas är att göra en förstudie inför en eventuell investering av solceller. En förstudie bör göras för att kontrollera förutsättningarna för installationen och för att anpassa installationen utefter erat behov. En energiexpert gör en besiktning på plats och ser då bl.a. över byggnadens underhållsplan, elförbrukning och yta för solpanelerna. Därefter görs beräkningar och en rapport med förslag presenteras.

Vill du veta mer om hur vi på Memab kan hjälpa er med en förstudie för solceller eller bara utvärdera och jämföra offerter?

Kontakta oss här.

Är du intresserad? Kontakta oss

Be om offert Våra kontaktuppgifter